Behandlingar


Svensk klassisk massage

En djupgående massage som har en både rehabiliterande och förebyggande effekt. Den gör spända muskler mjuka och elastiska och motverkar spänningar vid smärttillstånd. Massagen ökar även blod- och lymfcirkulationen, stärker immunförsvaret, minskar stress och gör dig behagligt avslappnad. Här är övre rygg, axlar och nacke vanligast men även massage av t ex bröst, armar, ben, fötter, ansikte och skalpmassage är välgörande.


Triggerpunkter

Triggerpunkter är knutor i muskulaturen som kan uppkomma av t ex statiskt arbete eller överanstängning i muskeln. Musklerna kan bli stela, få nedsatt rörlighet och knutorna kan ge upphov till smärta. Behandling av triggerpunkter ingår i klassisk massage vid behov.


Horstmannbehandling

En lugn och frigörande energiterapi där din kropp får möjlighet att släppa energiblockeringar.

Du ligger påklädd på massagebänken och jag håller på specifika punkter samtidigt som jag mobiliserar ditt ben, arm eller fot. Det är en effektiv behandlingsform som ofta ger snabba smärtlindrande resultat. Det ger även positiva resultat mentalt och känslomässigt.

Läs mer om Horstmanntekniken nedan.


Aromaflödesmassage

En mjuk och följsam massage med varm olja, med eller utan doft, du väljer själv.

Vid denna massageform utförs endast lätta strykningar över kroppen och den passar alla även för dig som är smärtkänslig eller inte vill ha en djupgående massage. Jag erbjuder halv- eller helkroppsmassage.


Massage med varma stenar

En behandling där du blir masserad med varma stenar och väldoftande aromaoljor.

En fantastisk upplevelse där värmen från stenarna går djupt in i musklerna och gör dig fullkomligt avslappnad. Jag erbjuder halv- eller helkroppsmassage. • Vid första besöket kommer du att få fylla i en hälsodeklaration som blir ett bra underlag för en lyckad behandling.

Mer om massage och Horstmanntekniken


Goda effekter av massage

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Ger en djupare och lugnare andning
 • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt
 • Ger en ökad kroppskännedom
 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
 • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Motverkar stress
 • Har en lugnande effekt på nervsystemet
 • Ökar vår koncentrationsförmåga
 • Ökar kroppens allmänna välbefinnandeVad är Horstmanntekniken?

Horstmanntekniken är en enkel kroppsterapiform som kan möjliggöra processer som leder till fysiskt, mentalt, emotionellt och andligt välbefinnande. Horstmanntekniken utvecklades under 1990-talet av den australiensiska naturterapeuten Patricia (Trish) Trowbridge  (Horstmann var hennes flicknamn). Den används idag över hela världen.


Grundtanken är att gamla trauman och negativa upplevelser lagras i kroppens cellminne och orsakar blockeringar främst i höftpartiet, axlar och fötter. Dessa energiblockringar kan bli gro-grund för smärttillstånd och sjukdom genom t ex en onaturlig kroppshållning, biokemisk obalans, beteendestörningar och disharmoni i kroppens subtila energisystem. Genom att frigöra blockeringar får kroppen en möjlighet att läka sig själv. Det blir en hjälp till självläkning. Horstmanntekniken kan ge imponerande resultat efter bara en behandling. En behandlingsserie ger ofta upphov till nödvändiga livstilsförändringar för att nå fysiskt och mentalt välbefinnande.


Vilken nytta kan du ha av Horstmanntekniken?

På det fysiska planet ökar flexibilteten i muskler och leder vilket ger en bättre kroppshållning och frigör eventuell smärta i t ex axlar och ländrygg. På en känslomässig nivå kan tekniken hjälpa dig att bryta gamla mönster och forma nya positiva tankebanor. Processen kan leda till en häpnadsväckande utveckling.


Hur går  en Horstmannbehandling till?

Du ligger antingen på rygg eller mage med kläderna på (gärna  mjuka träningskläder). Jag håller på speciella energipunkter  medan jag mobiliserar din axel-, höft- eller fotled.Jag erbjuder  fyra olika behandlingsformer. Vanligtvis börjar man med en kombination av Ileo-Sacral Release och Arm-Shoulder Release.


 

 

Ileo-Sacral Release (ISR)

Ileo-Sacral Release är basen i Horstmanntekniken och balanserar både kropp och själ.

Tekniken passar bland annat vid artros i höft och knä samt vid besvär i nedre rygg eller bäcken. Den ger ofta snabba resultat såsom smärtlindring, ökad rörlighet och  en ökad känsla av välbefinnande och lugn.

 


 

Arm- Shoulder Release (ASR)

Arm-Shoulder Release lindrar smärta och stelhet kring skulderpartiet. Vid problem i övre rygg, bröst, skuldror, armar och huvud passar behandlingar med den här tekniken t ex huvudvärk, skolios, astma, frozen shoulder och tennisarmbåge. I axelpartiet lagras också stress, som frigörs, och man känner sig verkligen mycket avslappad efter en arm- och skulderfrigörelse.


Foot Release (FR)

Foot Release  är en unik, enkel och effektiv teknik för att frigöra/släppa blockeringar i den stukturella- och muskulära delen samt kärl-, nerv- och meridiansysytemet i hela kroppen.

Tekniken påverkar bland annat ryggradsreflexerna och kan lindra värk i nacke, rygg och knä. Den används därför gärna tillsammans ihop med ISR och ASR. Om du har svullna underben är detta en bra variant för dig.


Self-Sabotage Release (SSR)

Self-Sabotage Release är främst inriktad på psykiska blockeringar men har även effekt på tex ischias- och ländryggsbesvär. Genom att lösa upp blockeringar i höftpartiet kan självkänslan stärkas och det kan bli lättare att bryta självdestruktiva mönster/beteenden. För att få full effekt av Self Sabotage Release gör man vid det föregående behandlingstillfället en omfattande Ileosacral Release.


Vill du läsa mer om horstmanntekniken?

http://www.horstmann.fi/sv/

http://horstmanntechnique.com/

www.relaxrelease.se  * katarina@relaxrelease.se * 070-586 29 70 * Krongårdsringen 1, 974 35 Luleå